Episod 4



Tiada satu persamaan membawa kepada seribu perbedaan..

Quarter Final:
UiTM Team B vs IIUM Team A.
UiTM Team A vs IIUM Team B.
UKM Team A vs IMU Team B.
UKM Team B vs IMU Team A.


Lecture Hall 3: IIUM Team A vs UiTM Team B




Aduyai.. IIUM? Rasa nak bagi IIUM menang tanpa bertanding. Dah la kami memang tak bersedia langsung! Bidan terjun..

Maka, pelbagai lawak bodoh tercipta secara spontan. Malu kot bila ingat balik. Tapi kadang-kadang nak tergelak sorang-sorang.




UiTM Team B

C:Wirdiana B:Najib A:Shiha

Situation 1: Lecture Hall 3 (UiTM Team B vs IIUM Team A)

Prof Tariq: What compartment synthesis bla.. bla.. bla..
UiTM Najib: Golgi apparatus (Najib menyebut Golgi sebagai “Golgai” apparatus)
Judges: Improve your answer please
UiTM Najib: Bla.. bla.. bla.. ~Goreng benda sama~
Judges: Wrong!

Forwarded to team members – No answer!

Then, opened to IIUM team.

Dengan penuh keyakinan IIUM team menjawab..

IIUM “Bro MSH”: Golgi apparatus!!
Judges: You tidur ke?!! ~Tak pasal-pasal kena hentam!~ Huhu..

Aduyai! Apakah perbedaannya? Macam mana la boleh bagi jawapan sebijik sama. Kuang3!


Situation 2: Lecture Hall 4 (UiTM Team A vs IIUM Team B)

Dah tadi IIUM buat lawak. Rupa-rupanya UiTM Team A mampu mencipta lawak yang lebih tragis!

Judges: How many percent water being reabsorbed into kidney?
UiTM Aisyah: 80 % ~Confident jek~
Judges: Wrong answer.

Forwarded to team members..

UiTM Cue: 80%!!! ~Yakin jek jawab! Adowh!!
Judges: WWRRRONGG!! ~beberapa harakat jugak la dia debut wrong! Haha! ~

Ape daa Cue. Kot ye pun gelabah & tak dengar jawapan Aisyah, jangan la buat lawak penuh tragis sebegini. Hohoho!

Ni baru 2 lawak ngeng yang kami spontaneously buat. Lain-lain lawak macam-macam lagi. Saya dan kawan-kawan berpost-mortem tentang pengalaman IIUM National Pharmacy Quiz 2009 ni almost selama 3 jam!! Dari Kuantan sehinggalah Genting Sempah, barulah cerita tentang IIUM National Pharmacy Quiz 2009 dihentikan. Bayangkan, sepanjang 250 km kot!! Mm.. Cukup untuk membuktikan kami semua bukannya pendiam!! Lalalalala..


Bersambung…

Episod 5.. Akan menyusul di kemudian hari.. InsyaAllah.. Nantikan kemunculannya…