Alhamdulillah.. Berakhir sudah segala kelas dan test bagi semester 7..



Anyway..



Tiba-tiba, ada kawan main tag-tag.. Rasa macam nak try.. Huu~

Arahan:
Open your Folder:”My Documents” > “My Pictures” > “6th Folder” > “6th picture” > Describe about the picture!!


Alhamdulillah, gambar bertuah yang terpilih adalah gambar keluarga. Semuanya sepupu-sepupu sebelah emak. Gambar ni merupakan percutian keluarga di Langkawi.







1
Nama budak chumeyll ni Nur Satina Hanani. Panggil dia Tina atau Ina. Sekarang tak ingat dia darjah berapa, Sekolah Wadi Sofia rasanya. Boleh tahan banyak cakap. Saya lagi pendiam daripada dia kot! ~yeke?~


2
Gadis ni nama dia Nurul Hazwani. Sekarang di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai, Johor. Jurusan Bachelor of Computer Science (Hons). Kalau jumpa dengan dia ni, memang banyak la ceritera yang kami kongsi. ~Hehe!~


3
Nama dia ni Mohd Hafiq Aiman. Panggil dia Aiman @ Maman @ Man. Dah Tingkatan 2. Sekolah mana saya lupa. Sek Men Keb Kota kot. Tak tau nak cakap apa pasal Aiman ni. Apa yang saya ingat, masa dia umur 2 tahun kot, masa tu musim hujan, parit depan rumah memang penuh air. Tiba-tiba dia terjatuh dalam tu, tapi yang mantapnya, sudu yang dia pegang masih kemas berada dalam genggaman. Aiman.. Aiman..


4
Yang keempat ni ialah Wan Sarimah. Saya panggil dia Kak Mah, isteri kepada sepupu saya. Ibu kepada insan bernombor 2, 3, 5, 6, 7 dan 8.


5
Ni nama dia Nurul Hazirah, tapi family panggil Ayu. Sekarang sedang menuntut di Universiti Teknologi MARA (UiTM) Shah Alam. Pre-Science FSG. Semoga cita-citamu untuk bergelar doktor mampu dicapai.


6
Ni anak bongsu ni. Manja. Suka bergaya. Kadang-kadang pemalu dan pendiam. Nama Nur Suriani, panggil Che Sue. Sekarang umur 5 tahun.


7
Dia ni abang kepada Che Sue. Nama dia Mohammad Iqbal Hafiq. Sekolah darjah dua kot sekarang. ~tak sure~


8
Last but not least, Muhammad Saiful Hakimi. Merangkap anak sulung 9 adik beradik. Semua family panggil dia abe (dialek Kelantan) aka abang. Sekarang pelajar tahun akhir Bachelors of Electrical Engineering (Hons), Universiti Sains Malaysia (USM) Pulau Pinang. Tahun depan ye Kak Na belanja lagi. InsyaAllah.


Dengan itu, berakhirlah sesi pengubat rindu terhadap kaum keluarga yang jauh di mata. Semoga kalian sentiasa mendapat rahmat dan hidayah daripada Yang Maha Esa. Sayang kamu semua!!


Seterusnya, saya meneruskan sesi tag-tag orang. Enam orang blogger bertuah yang menjadi pilihan ialah………

‘Atikah Zahir
Maryam Jamilah Laharadi
Nurul Hananni
Mohd Shahiri
Radhiatul Mardhiyah
Sesiapa sahaja yang berminat untuk meneruskan acara tag-tag orang macam ni.. Silakan..

Yang penting jujur ye! Jangan main tipu gambar! (>.<)// ~N~