Hari ni, 22 Ramadhan 1430H bersamaan 12 September 2009…

Kami berbuka puasa beramai-ramai lagi.. Hari ni dengan Fia, Nini, Sayangku Aini & Rosnani.. Pura Cendana sebagai destinasi pilihan..

Fia? Nini? Teman seperjuangan di kala final exam tiba..
Dari semester berapa lagi ntah, kami akan rapat yang amat bila tiba time exam. Biasanya masa study week, kami bertiga sememangnya akan ke sana ke mari bersama.

Nini!! Sem ni kita nak fotostat free kat mana yek? Tak jumpa2 pun lagi mesin fotostat faculty yang pakai password tu.. Hehe.. Wahai admin Faculty of Pharmacy, mintak maaf yek.. Kami pernah menggunakan mesin fotostat berpassword itu.. Halal jla ek.. ;-) Beberapa helai jek sempat.. Huu..

Mm..

Biasanya kawan-kawan, time gembira bersama, tapi time sedih menghilang pula..
Tapi kami.. Time gembira sepanjang semester, jarang sangat nak bersama..
Tapi bila tiba part syahdu, cuak, lampi etc masa nak exam, barulah kami bersua kembali..


Frederick L. Collins said:

‘There are two types of people- those who come into a room and say, “Well, here I am!” and those who come in and say, “Ah, there you are.”


Renung-renungkanlah kita berada di pihak mana.. “Here I am” atau “There you are” types..

Sebut pasal exam ni, rindu plak Fakulti Farmasi di UiTM Shah Alam.. Rindu Room with a Global View (RGV) aka rumahku masa exam.. Rindu Cafe 5.. Cafe 4.. Cafe 3.. Rindu Perpustakaan Tun Abdul Razak 4) PTAR 4.. Rindu Dataran Cendekia (DC)..

Walau apa pun, bersyukur kerana sempat dipindahkan ke sini..
Alhamdulillah sedikit ‘terpelihara’ dalam segala aspek..
Bermusafir di Puncak Alam mengajar kita untuk menghargai segalanya..