Alhamdulillah. Pada petang ini saya berpeluang untuk berbuka puasa bersama sahabat-sahabat seperjuangan.

‘Atikah Zahir
Nur Saedah Ibrahim
Nurul Syuhada Ali
Maryam Jamilah Laharudi
Nurul Hananni ~Tak ingat la nama bapa anda.. Hehe..~

Memandangkan banyak lagi nota yang belum kusentuh untuk test esok, saya hanya mampu meluangkan masa selama 30 minit untuk update blog. *sigh*


2 minit?? 5 minit?? Lima jam??


Kami berbuka puasa secara berjemaah di salah satu restoran di Medan Selera belakang Petronas Puncak Alam 2. Memandangkan hanya satu kedai sahaja yang dibuka, order list amatlah banyak. Kami hanya berbuka dengan air. Walaupun azan sudah lama berkumandang, makanan masih belum menjelma di depan mata.

Nak dijadikan cerita, semasa azan bagi kawasan Kuala Lumpur disiarkan di kaca televisyen, kami hanya mampu menunggu azan dihabiskan. Ini memandangkan masuknya waktu Maghrib bagi kawasan Puncak Alam adalah kira-kira 2 minit lebih lambat berbanding Kuala Lumpur.

Tiba-tiba..

Saya: Tunggu azan habis dulu kot. Sini kan lambat 2 minit.
Yam: Eh! Kita lambat 5 minit dari Mekah kan.
‘Atikah: Weh! Bukan ke kita beza dengan Mekah 5 jam?

Hohoho!! Hampir serentak semua ketawa.

Habis tu Tikah.. Nak buka puasa pukul 12 ke??


Appetizer untuk 6 orang.. (*.<)//

Kami kemudiannya bergili-gilir menunaikan solat Maghrib di surau yang disediakan.
Makanan masih juga belum tiba. Perut sudah semestinya mula berkeroncong, memainkan lagu tanpa irama.

Tiba-tiba lagi..

Saya: Eh! Ada bawak makanan. Nak tak kita share?

Lantas saya mengeluarkan “CRISPY 12g”!!

Huahuahua!! ~Hampeh! Kena gelak la plak.

Memang kaw kaw kena gelak. Dorang ingatkan apa la tadi.

Yam berkata: “Kalau CRISPY yang besar tu boleh la jugak. Ni ciput jek.”

Hehehe.. Boleh je kan share. SHARING IS CARING. Kan? Kan?

Dengan itu, sekian sahaja ceritera untuk saat dan ketika ini.

.::. Preparing myself for 2 tests tomorrow! Wish me best of luck.::.
Salam.

~N~